Proteinski kruh pravi je specijalitet među vrstama kruha, jer se sastoji od sastojaka koji su ujedinjeni kao cjelina predstavljaju bogat izvor proteina. Kruh ima oblik štruce s posipom mješavine sjemenki suncokreta i sezama. Proizvodi se od nekoliko vrsta brašna (pšenice, zobi i heljde). Zbog svojih posebnih svojstava i dodatka kakaa u tijestu odlikuje se rustikalnom koricom i tamno smeđom sredinom, koja je gusta s ravnomjernim rupama puna sjemenki i sočnog okusa.Proteinski kruh se proizvodi bez dodavanja aditiva.
Proteinski kruh ima sljedeće tvrdnje:
Kruh je “izvor proteina” jer proteini daju više od 17% energije od ukupne energetske vrijednosti hrane. Proteini doprinose povećanju mišićne mase, održavanju mišićne mase i održavanju zdravih kostiju.
Proteinski kruh je savršena hrana za sportaše i one koji vole živjeti aktivno. Proteini su potrebni za održavanje mišićne mase i regeneraciju nakon intenzivnijih tjelesnih vježbi. Nakon završetka sportskih vježbi, obroke učinite još hranjivijima i zdravijim uz Proteinski kruh. Priuštite si zalogaj kruha pun dobrih osobina.